Södermalm / Drakenbergsgatan 26 /Hornsgatan 123

Ett stenkast ifrån Tantolunden finns denna perfekt planerade lägenhet utan insyn och med en fin utsikt ned mot parken ifrån den soliga balkongen. Såväl sovrummen som vardagsrummet och balkongen har fönster mot parken och ligger i lugnt och lummigt läge.

Ifrån lägenheten är det bara ett kort ”badrocksavstånd” till bad vid sandstrand och en av Stockholms största parker. Otroligt läge mitt i stan!

Fint renoverat kök, två bra sovrum, mycket gott om förvaringsutrymme samt en extra gäst wc.

Lägenheten nås både med ingång från Hornsgatan samt Drakenbergsgatan.
Stabil och populär förening med såväl bredband som kabel-tv som ingår i avgiften.

Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
85 kvm
Avgift:
4 090 kr/mån
Visning:
Kontakta mäklaren för visning
Louise Kelly
Ansvarig mäklare
0708-86 47 77
louise@nomad.se

Interiör

Vardagsrum

Ljust och lättmöblerat vardagsrum med plats för såväl soffa som tv-möbel, här finns även plats för större middagsbord. På golvet ligger en fin parkett och väggarna är målade i en rosa färg. De vackra fönsterbrädorna är gjorda i marmor. Fint ljusinsläpp ifrån det stora fönsterpartiet som vetter mot lugna Drakenbergsgatan/Tantolunden. En trevlig detalj är det mycket charmiga fönsterpartiet i glas som finns bevarat mellan hall och vardagsrum. Från vardagsrummet når du lägenhetens trevliga balkong som ligger i bästa solläge.

Kök

Härligt kök med lantlig känsla som smakfullt renoverats under 2019. Här finns god plats för förvaring bakom vita fina skåpsluckor och lådor. Ovan arbetsbänkar i vit komposit sitter ett ljust stänkskydd i samma material som smälter in snyggt med de målade väggarna i en modern grå nyans. Gott om plats finns för matbord åt större sällskap. Kökets maskinella utrustning består av integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, skafferi samt inbyggd mikrovågsugn.

Sovurm 1

Väldisponerat med gott om plats för dubbelsäng, arbetsplats och extra förvaring för den som så önskar. Rummet har ett trevligt ljusinsläpp genom det stora fönsterpartiet som vetter ut mot lägenhetens soliga balkong. Tyst och lugnt läge då rummet vetter ut mot gården samt lugna Drakenbergsgatan/Tantolunden. Målade väggar i en blå nyans samt plastmatta på golvet.

Sovrum 2

Mysigt och generöst sovrum med gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Härligt ljusinsläpp ges från rummets stora fönsterparti som vetter ut mot lugna Drakenbergsgatan/Tantolunden. Rummet har en rymlig klädkammare som erbjuder gott om plats för förvaring. Ljusa väggar samt en fondvägg i rosa och plastmatta på golvet.

Badrum

Väl tilltaget badrum med badkar och extra stort handfat med kommod under samt badrumsskåp med spegel. Badkar samt wc och plats för tvättmaskin för den som önskar det. Ljusa målade väggar och en grön våtrumsmatta på golvet. Trähyllan ingår ej i köpet. Fönster för vädring samt ljusinsläpp.

Gäst wc

Praktisk gäst wc med handfat och spegel. På väggarna sitter en ljus tapet samt på golvet ligger en grön våtrumsmatta.

Entré

Välkomnande entré med gott om plats för avhängning av ytterkläder samt gott om förvaringsutrymme i de två inbyggda garderoberna med överskåp. Här finner du den mycket praktiska extra gäst wc´n. Säkerhetsdörr är installerad.

I den inre hallen finns en rymlig klädkammare som idag används till arbetsrum.

Säljaren berättar

Jag och min son har bott här i många år och stormtrivts med området och alla trevliga grannar. Vi har älskat vår lägenhet och närheten till badet i parken. På somrarna har vi tagit på oss våra badrockar och gått ned till badet både tidiga morgnar och varma sommarkvällar. Känslan att befinna sig ”mitt i smeten” men ändå ha lugnet och fågelkvitter ifrån parken är något vi verkligen har uppskattat. Nu har lägenheten blivit lite för stor för mig så jag flyttar vidare. Hoppas att nästa familj kommer att trivas lika bra som vi gjort under alla våra år här.

Byggnad

Byggår:
1970
Övrigt:
Brf Lingonet bildades 2001 och föreningen köpte fastigheten 2009 den består av 116 lägenheter varav 14 stycken upplåtna med hyresrätt (dold tillgång) samt 6 lokaler. Fastigheten byggdes 1970 och består av fyra flerbostadshus.
Uppvärmning:
Bergvärme samt fjärrvärme

Andelstal

Andel i föreningen:
1.10919%

Våning/hiss

Våningsplan:
2
Hiss
Ja

Driftskostnad

Försäkring
150 kr/år
Hushållsel
300 kr/år
Summa
450 kr/år

Föreningen

Namn:
BRF Lingonet
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Om föreningen:
Brf Lingonet bildades 2001 och föreningen köpte fastigheten 2009 den består av 116 lägenheter varav 14 stycken upplåtna med hyresrätt (dold tillgång) samt 6 lokaler. Fastigheten byggdes 1970 och består av fyra flerbostadshus.

Bergvärme samt fjärrvärme.
Renoveringar:
2021 - Renovering av portalen
2020 - Energiprojekt med målet att minska energiförbrukningen, bla. byte till energiglas och användning av bergvärme
2019- Relining av stammar
2018- OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
2017 - Gården har gjorts om med gräsmatta, sittplatser och planteringar
2017 - Installation av fiber
2016 - Renovering av yttertak
2015 - Stamspolning avloppsstammar
2015 - Nya ljudisolerade energifönster samt persienner
2015 - Fasadrenovering
2015 - Säkerhetsdörrar
2015 - Bergvärme installerat
2014 - Renovering trapphus, utbyte av elarmatur och fläktbyte
2013- Stamspolning köksstammar
Gemensamma utrymmen:
I fastigheten finns en stor tvättstuga belägen i källaren. I tvättstugan finns tre tvättmaskiner (en grovtvätt), en torktumlare, två torkskåp, torkrum samt en mangel. Cykelrum finns i varje port samt barnvagnsrum finns i de flesta portarna. I huset finns även en miljöstuga för grovsopor och annan sopsortering. Sopnedkastet är direktkopplat till sopsug. Föreningen har ett antal förråd som hyrs ut externt. I fastigheten finns även två skyddsrum. Den gemensamma trevliga gården har fina planteringar samt sittytor.
TV/bredband:
Fastigheten är ansluten till Tele2 (tidigare Comhem) som leverantör av kabel-TV (basutbud ingår i avgiften).
Bredband på 1000/1000 Mbit/s via Bahnhof (ingår i avgiften).
Parkering:
Parkeringsplatser finns i anslutning till bostaden på Drakenbergsgatan (även laddstolpe). I närliggande fastighet som ägs av Svenska Bostäder finns ett stort parkeringshus. För boende i området gäller annars boendeparkering via Stockholms stads trafikkontor.
Äkta bostadsrättsförening?:
Ja
Föreningen äger marken?:
Nej
Föreningen tillåter delat ägande?
Ja

Energideklaration

Status:
Utförd (2020-04-06)
Prestanda
73 kWh/m² år
Energiklass
D
Adress:
Drakenbergsgatan 26 /Hornsgatan 123
11741 Stockholm
Kommun:
Stockholm
Område:
Södermalm
Typ:
Bostadsrätt
Antal rum:
3 rum och kök
Boarea:
85 kvm (Föreningens info)
Areakälla:
Föreningens info
Avgift:
4 090 kr/mån. Värme, Vatten, Kabel-tv samt Bredband
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.
Louise Kelly
Ansvarig mäklare
0708-86 47 77

Intresseanmälan